Roladki schabowe z pieczarkami
Czosnkowe roladki z serem i pieczarkami.
Składniki:
· 4 plastry schabu
· 25dag pieczarek
· 4 łyżki sosu czosnkowego
· 4 plastry żółtego sera
· 1 mała cebulka
· 1 łyżka masła
· 1 jajko
· bułka tarta
· sól, pieprz
· olej do smażenia
Przygotowanie:1. Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na maśle zeszklić cebulkę, dodać pieczarki i smażyć aż odparuje płyn. Doprawić solą i pieprzem.2. Plastry schabu rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem. Każdy plaster posmarować sosem czosnkowym, na wierzch położyć po kawałku sera i porcję uduszonych pieczarek. Następnie zwinąć roladki.3. Tak przygotowane roladki obtoczyć w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na małym ogniu.
Autor: Danka o 06:39
Bahira