Roladki schabowe z pieczarkami.docx

(76 KB) Pobierz

Roladki schabowe z pieczarkami

Czosnkowe roladki z serem i pieczarkami. 

https://3.bp.blogspot.com/-pYXcHYpnlas/VtGwecZpPGI/AAAAAAAAASg/TO73kl6iv5k/s400/DSC_0059%2B%25282%2529.JPG


Składniki:

·         4 plastry schabu

·         25dag pieczarek

·         4 łyżki sosu czosnkowego

·         4 plastry żółtego sera

·         1 mała cebulka

·         1 łyżka masła

·         1 jajko

·         bułka tarta

·         sól, pieprz

·         olej do smażenia



 

https://1.bp.blogspot.com/-S-VS4ZrPP3U/VtGwfIudkAI/AAAAAAAAASk/eoORrjlhJT4/s320/DSC_0072.JPG

Przygotowanie:
1. Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na maśle zeszklić cebulkę, dodać pieczarki i smażyć aż odparuje płyn. Doprawić solą i pieprzem.
2. Plastry schabu rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem. Każdy plaster posmarować sosem czosnkowym, na wierzch położyć po kawałku sera i porcję uduszonych pieczarek. Następnie zwinąć roladki.
3. Tak przygotowane roladki obtoczyć w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na małym ogniu.

Autor: Danka o 06:39

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin