krem Cytrynowe na i w biszkopcie.txt

(0 KB) Pobierz
Pychotka ..krem delikatny cytrynowy ...naprawdę pycha!! 
Pieczemy 2 spody biszkoptowe (lub 1 i przekroić na 2 połowy) 
500ml mietany 30% 
2 serki mascarpone 
2 galaretki cytrynowe 
1 szklanka goršcej wody 
1/2 szklanki cukru pudru 
150dkg wiórek kokosowych 
2 łyżki masła 
1 dżem brzoskwiniowy 
mietankę ubijamy z cukrem pudrem,odstawiamy do lodówki 
Galaretkęrozpucić w 1 szklance goršcej wody.Czekamy kiedy lekko stężeje 
Serek mascarpone mięszamy z galaretkš i teraz szybko działamy łšczymy serek z bitš mietanš (będzie szybko gęstnšć) 
Całoć wylewamy na 1 blat biszkoptu 
Przykrywamy 2 blatem i smarujemy dżemem brzoskwiniowym. 
Wstawiamy do lodówki 
Roztapiamy 2 łyżki masła i wsypujemy wiórki kokosowe zrumieniamy na złoty kolor. 
Gdy wiórki wystygnš wysypujemy na ciasto 
Najlepiej smakuje po 12 godz.pobycie w lodówce
Zgłoś jeśli naruszono regulamin