sledz-186903-20150504173458.pdf

(1851 KB) Pobierz
przepisów
na
20
Śledź
Przepisy zebrane przez: smaker
Spis treści:
śledź pod szubą
.................................................................................................................................... 2
Sałatka ze śledziami gajowego
.......................................................................................................... 3
Sledz pod inną pierzynką:-)
................................................................................................................ 4
Śledź z kaparami
.................................................................................................................................. 5
Śledzik w śmietanie
............................................................................................................................. 6
Śledź korzenny na ostro
..................................................................................................................... 7
Ptasie gniazda ze śledziem
................................................................................................................ 8
Pyszna i tania sałatka śledziowa
....................................................................................................... 9
Musztardowe sledzie
......................................................................................................................... 10
Śledź po mojemu
................................................................................................................................ 11
Śledz miodowo-musztardowy
.......................................................................................................... 12
Śledz w oleju z cebulą
....................................................................................................................... 13
Śledź po grecku
.................................................................................................................................. 14
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z GRZYBAMI
................................................................................................ 15
Śledź cytrynowy z jajkiem
................................................................................................................ 16
Śledź norweski z pieczonymi jabłkami w sosie miodowym
......................................................... 18
Śledź na wigilijny stół i nie tylko ...
................................................................................................ 19
Śledź w sałatce warzywnej
............................................................................................................... 20
Szuba "śledź pod pierzynka"
............................................................................................................ 21
śledź pod szubą
Autor:
stiv73
Przepisów:
18
Ocena:
107
3-4 os.
15 min średnie przystępne
Składniki:
śledzie, 100g
cebula, 1szt.
buraki, 1szt.
ziemniaki, 2szt.
Ogórek kiszony, 3szt.
marchewka, 2szt.
jajka, 3szt.
majonez
Sposób przygotowania:
1
Śledzie kroimy w romby,cebulę i górek w kostkę,buraki ,marchewkę,ziemniaki,jajka
gotujemy.Następnieburaki i marchewkę scieramy na tarce o grubych oczkach a ziemniaki i
jajka na małych.
Układamy warstwami jak wyżej wymienione składniki,po kazdej warstwie należy dać kilka
kleksów majonezu
2
Twoje notatki do przepisu:
śledź pod szubą
Strona 2
Sałatka ze śledziami gajowego
Autor:
taura
Przepisów:
233
Ocena:
2634
3-4 os.
15 min średnie przystępne
Składniki:
śledzie "przysmak gajowego"
paryka czerwona
kapusta pekińska
cebula
Sposób przygotowania:
1
Kupione śledzie gajowego (czyli z pieczarkami) wyłożyłam na sitko, aby odciekł olej. Pokroiłam
je drobno (razem z pieczarkami) i dodałam do poszatkowanej kapusty pekińskiej, papryki
czerwonej i małej ilości cebuli. Śledź zapewnia tak intensywny smak, że nie dodawałam już
żadnych przypraw.
Twoje notatki do przepisu:
Sałatka ze śledziami gajowego
Strona 3
Sledz pod inną pierzynką:-)
Autor:
Krzysztof22
Przepisów:
1
Ocena:
1
1-2 os.
15 min średnie przystępne
Składniki:
2 filety z Matiasa , musztarda Dijon
(albo zwykla) , 1 jablko , 2 papryczki
chilli (nie sa konieczne) , lyzka jogurtu
naturalne
Sposób przygotowania:
1
Filety z Matiasa płuczemy (ja osobiście nie mocze) .Łyżkę jogurtu mieszamy z łyżką musztardy ,
miodu , drobno pokrojonym jabłkiem i papryczkami.
Mase mieszamy , nakładamy na filety i posypujemy migdałami na krotko uprażonymi na
patelni.
Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
2
3
Twoje notatki do przepisu:
Sledz pod inną pierzynką:-)
Strona 4
Zgłoś jeśli naruszono regulamin