Grzanki czosnkowe z oregano i natką pietruszki.doc

(218 KB) Pobierz

Grzanki czosnkowe z oregano i natką pietruszki

Grzanki z czosnkiem, ziołami prowansalskimi i oregano

SKŁADNIKI:

·         1 bagietka lub 3 zwykłe pszenne bułeczki

·         ok. 1/2 kostki masła

·         4 ząbki czosnku

·         4 łyżki siekanej natki pietruszki

·         1 łyżeczka ziół prowansalskich

·         1 łyżeczka suszonego oregano

·         sól do smaku

 

 

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Włączamy piekarnik na 200 stopni-niech się powoli nagrzewa.

 

Pieczywo kroimy na kromeczki grubości około 1 cm.

Masło ucieramy z solą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, natką pietruszki  i ziołami. Smarujemy nim każdą kromeczkę bułki z jednej strony. Pieczemy rozłożone na papierze do pieczenia, w temperaturze 200 stopni aż do zrumienienia. Podajemy natychmiast!

Zgłoś jeśli naruszono regulamin