Elegancki mus z dyni.pdf

(1264 KB) Pobierz
07.01.2014
Strona główna Gazeta.pl
Poczta
Forum
Blox.pl
Radio
Elegancki mus z dyni
Gazeta Wyborcza
więcej
Zaloguj się
Zaloguj się
Lubię to!
15 tys.
Kalendarium
Blogi
Ludzie
Zdjęcia
Magazyn
Kuchnia
Blogi
Felietony
Design w kuchni
Podróże
Przepisy
Alkohole
Eko
T reści Premium
gastronomygo
Masz już blog? Dodaj wpis po
zalogowaniu.
Załóż swojego bloga
O autorze
szana-banana
Gotuję
więcej na
www.gastronomygo.blogspot.com
gastronomygo
Blog pisze
szana-banana
5686
19
9
01.02.2012 18:27
Zobacz więcej blogów
Załóż swojego bloga
ELEGANCKI MUS Z DYNI
0
Lubię to!
0
Jesienny mus z dyni - 450 gram dyni- 5 łyżek miodu- 1 łyżeczka cynamonu- skórka z 2-
ch pomarańczy- 2 łyżki alkoholu (rum najlepiej, ale ja wlałam apricot brandy)- 250 ml
kremówki- 2 łyżki mascarpone- skórka kandyzowana z pomarańczy
Do oporządzenia dyni był mi potrzebny, aż mężczyzna. Nabyłam okaz ważący prawie 6 kg!
Drogie Panie, poproście jakiegoś rosłego men'a o pomoc
. Potrzebne nam będzie 450 gram miąższu dyni, który gotujemy na parze, aż zmięknie.
Następnie blenderujemy na gładką masę. Gdy już mamy zmiksowaną dynię dodajemy
alkohol, miód, skórkę i cynamon. Razem wszystko mieszamy i przekładamy do lodówki.
Teraz ubijamy śmietanę i dodajemy mascarpone. Dokładnie mieszamy. Łączymy obydwie
masy i schładzamy z 2,5 h - 3 h w lodówce. Gdy przełożymy już do miseczek posypujemy
skórką kandyzowaną z pomarańczy.
magazyn-kuchnia.pl/blogi/gastronomygo/2012/02/elegancki_mus_z_dyni
1/3
07.01.2014
Elegancki mus z dyni
Przepis pochodzi oczywśćie z magazynu Kuchnia. Wybrałam go gdyż odpowiadał moim
bardzo wysokim wymaganiom na jedną z jesiennych kolacji dla bardzo ważnych gości.
Musiał być to deser elegancki i oryginalny. Osoby, które mnie odwiedzały to prawdziwi
smakosze, którzy gardzą nawet sernikiem (o zgrozo!). Ten deser wydał mi się idealny.
Impreza zakończyła się sukcesem, bo goście dopytywali o dokladkę
Zobacz więcej:
bloguj ze smakiem
PODZIEL SIĘ
Facebook
Wykop.pl
Tw itter
Wyślij e-mailem
Czytaj więcej na blogu
gastronomygo.
ZOBACZ TAKŻE
Tarta z łososiem i mozzarellą
Brak czasu zabieganie, kto tego nie dośw iadcza
szczególnie przed św iętami, a jeść trzeba! M...
8 dni temu
magazyn-
kuchnia.pl/blogi/spraw dzonakuchn
Krokiety z pieczarkami
Krokiety z pieczarkami Składniki: Ciasto
naleśnikow e 250 g mąki pszennej 250 ml mleka 2
jajka...
5 dni temu
magazyn-kuchnia.pl/blogi/kulinarne-
przyg
Orange&cheese cupcakes
Pomarańcze są teraz "tanie jak barszcz",
zrobiłam w ięc z nich krem i syropu do babeczek.
Sk...
5 dni temu
magazyn-kuchnia.pl/blogi/straga
Falafel z boczkiem
czyli przekąska na karnaw ałow e przyjęcie?
Dostałam od małżonka kolejną książkę. Uznał, że
to już ...
4 godziny temu
magazyn-
kuchnia.pl/blogi/w kuchnibezdubli
Komentarze (2)
najnowsze popularne
magazyn-kuchnia.pl/blogi/gastronomygo/2012/02/elegancki_mus_z_dyni
2/3
07.01.2014
Elegancki mus z dyni
szana-banana
2 lata temu
0
Odpowiedz
w Macro :p
kuklox
2 lata temu
0
Odpowiedz
tylko gdzie teraz dostać dynię?
Zaloguj się
lub
zarejestruj,
aby dodać komentarz
Na skróty:
Polecamy:
Gazeta.pl
Plotki
Wiadomości
Gry
Sport.pl
Biznes
Gazeta Wyborcza
Radio internetowe
Praca
Program TV
Prognoza pogody
Newsletter
RSS
Poczta
Filmy
Muzyka
Wyniki Lotto
Programy TV
Copyright © Agora SA
O nas
Staże u nas
Reklama
Prywatność
Wszystkie artykuły
Licencje
Wszystkie blogi
Poleć stronę
Zgłoś błąd
magazyn-kuchnia.pl/blogi/gastronomygo/2012/02/elegancki_mus_z_dyni
3/3
Zgłoś jeśli naruszono regulamin