Składniki PASTA Z WĘDZONĽ MAKRELĽ +wędzona makrela 1 szt. +awokado (dojrzałe) 1 szt. +limonka (sok) 1 szt. +szczypiorek 1 pęczek +szalotka 1 szt. +pietruszka kilka listków +sól +pieprz PASTA Z WĘDZONĽ MAKRELĽ Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę, za pomocš łyżki wydršżamy mišższ i przekładamy do miseczki. Skrapiamy sokiem z limonki i mieszamy, jednoczenie rozgniatajšc awokado łyżkš. Dodajemy obranš ze skóry i porwanš na mniejsze kawałki makrelę (iloć według uznania). Szczypiorek i szalotkę drobno siekamy i dodajemy do pasty. Doprawiamy solš i pieprzem. Kilka listków pietruszki kroimy i dodajemy do całoci. Wszystko dokładnie mieszamy. Pastę podajemy z pieczywem owsianym bio. PASTA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM +wędzony łoso 1 szt. +serek mietankowy 1 szt. +kolendra kilka listków + cytryna (sok) 1 szt. +musztarda 1 łyżka +sól +pieprz PASTA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM Serek mietankowy przekładamy do miseczki. Dodajemy obranego ze skóry i porwanego na mniejsze kawałki łososia. Kolendrę drobno siekamy i dodajemy do pasty. Całoć skrapiamy odrobinš soku z cytryny. Doprawiamy solš, pieprzem oraz musztardš. Całoć dokładnie mieszamy. Pastę podajemy z pieczywem owsianym bio. PASTA Z WĘDZONYM HALIBUTEM +wędzony halibut 1 szt. +serek mietankowy 1 szt. +koperek 1 pęczek +korniszony (opcjonalnie) 4 szt. +gałka muszkatołowa 1 łyżeczki +sól +pieprz PASTA Z WĘDZONYM HALIBUTEM Serek mietankowy przekładamy do miseczki. Dodajemy obranego ze skóry i porwanego na mniejsze kawałki halibuta. Koperek myjemy, drobno siekamy i wrzucamy do miseczki. Dodajemy pokrojone w drobnš kostkę korniszony. Doprawiamy gałkš muszkatołowš, solš oraz pieprzem. Całoć dokładnie mieszamy. Pastę podajemy z pieczywem owsianym bio.
ametyst4