Pasty rybne na kanapki(1).txt

(1 KB) Pobierz
Składniki

PASTA Z WĘDZONĽ MAKRELĽ
+wędzona makrela  1 szt.
+awokado (dojrzałe)  1 szt.
+limonka (sok)  1 szt.
+szczypiorek  1 pęczek
+szalotka  1 szt.
+pietruszka  kilka listków
+sól
+pieprz
PASTA Z WĘDZONĽ MAKRELĽ

Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę, za pomocš łyżki wydršżamy mišższ i przekładamy do miseczki. Skrapiamy sokiem z limonki i mieszamy, jednoczenie rozgniatajšc awokado łyżkš. Dodajemy obranš ze skóry i porwanš na mniejsze kawałki makrelę (iloć według uznania). Szczypiorek i szalotkę drobno siekamy i dodajemy do pasty. Doprawiamy solš i pieprzem. Kilka listków pietruszki kroimy i dodajemy do całoci. Wszystko dokładnie mieszamy.

Pastę podajemy z pieczywem owsianym bio.



PASTA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
+wędzony łoso  1 szt.
+serek mietankowy  1 szt.
+kolendra  kilka listków
+ cytryna (sok)  1 szt.
+musztarda  1 łyżka
+sól
+pieprz
PASTA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM

Serek mietankowy przekładamy do miseczki. Dodajemy obranego ze skóry i porwanego na mniejsze kawałki łososia. Kolendrę drobno siekamy i dodajemy do pasty. Całoć skrapiamy odrobinš soku z cytryny. Doprawiamy solš, pieprzem oraz musztardš. Całoć dokładnie mieszamy.

Pastę podajemy z pieczywem owsianym bio.


PASTA Z WĘDZONYM HALIBUTEM
+wędzony halibut  1 szt.
+serek mietankowy  1 szt.
+koperek  1 pęczek
+korniszony (opcjonalnie)  4 szt.
+gałka muszkatołowa  1 łyżeczki
+sól
+pieprz
PASTA Z WĘDZONYM HALIBUTEM

Serek mietankowy przekładamy do miseczki. Dodajemy obranego ze skóry i porwanego na mniejsze kawałki halibuta. Koperek myjemy, drobno siekamy i wrzucamy do miseczki. Dodajemy pokrojone w drobnš kostkę korniszony. Doprawiamy gałkš muszkatołowš, solš oraz pieprzem. Całoć dokładnie mieszamy.

 Pastę podajemy z pieczywem owsianym bio.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin