Menu właściwe kuchnia pdf.pdf

(73 KB) Pobierz
Przystawki
Wędzony półgęsek z konfiturą z czarnej porzeczki,
oliwą truflową i grzanką serwowany na rukoli
***
Pieczony ser kozi z tymiankiem
***
Tapenada, grzanki z pastą z kaparów oliwy z oliwek, anchovies z grillowanym kurczakiem w
zestawie z plastrami suszonej kiełbasy i czarnymi oliwkami polecany z lekkim czerwonym winem
lub sokiem z czarnej porzeczki
***
Pate z kaczki ze słodką żurawiną
Zupy
Kociołek Rosołu z pieczonej kaczki z młodymi warzywami i mięsnymi pierożkami
***
Minestrone, aromatyczna zupa na bazie warzyw
***
Krem z czosnku serwowany z chrupiącą bagietką
***
Zupa ogonowa
Sałaty
Chrupiąca sałata ze smażonym serem camembert z żurawiną, blue cheese, owocami sezonowymi,
plastrami chrupiącego buraka i migdałami w sezamowym sosie
***
Wędzony łosoś marynowany w tymianku z glazurowanymi orzechami włoskimi z filetem z
pomarańczy serwowanym na roszponce z ziołami prowansalskimi winnym sosem balsamicznym i
miodem
Makarony
Tagliolino nero obsypany gorgonzolą podany z owocami morza: mule, przegrzebki, małże, krewetki
***
Ravioli z szałwią serwowany na rukoli z pesto i oliwą z oliwek
Dania główne
Pieczone kurcze w sosie śmietanowo-estragonowym z maślanym puree kalafiorem romanesco
***
Złocista kura serwowana w brytfannie faszerowana cytrynami i świeżym tymiankiem w sosie z
białego wina, miodu i czosnku obsypana ziołowymi ziemniakami
***
Ćwiartka gęsiny z gałązkami aromatycznego majeranku, podana na puree z jabłek z rodzynkami z
grillowanym ziemniakiem i plastrami kalarepy
***
Aromatyczna pierś z kaczki duszona w portugalskim czerwonym winie serwowana na
ziemniaczanym puree z karmelizowanymi warzywami
***
Soczysta rolada z kaczki oblana mięsnym sosem, podana z zieloną fasolką szparagową i kaszą
gryczaną
***
Duszone kacze udko w rozmarynowym sosie podane z kopytkami w towarzystwie smażonego
buraka liściastego duszonego w swieżym czosnku
Delikatna pierś z indyka podana na konfiturze z czerwonej cebuli z orzechami włoskimi i
opiekanymi ziemniakami
***
Stek z łososia ze świeżym koperkiem serwowany na zielonej soczewicy z pomidorową salsą i
sosem cytrynowym
***
Stek z polędwicy wołowej marynowany w czosnku i rozmarynie,
podawany na karmelizowanych warzywach z koszykiem opiekanych ziemniaków
Desery
Czekoladowy mille feuille / mus malinowy / świeże owoce
***
Śmietanowy eclair serwowany z lodami i orzechami nerkowca w karmelowym sosie
***
Beza Pavlova / macerowane owoce
***
Tarte tatin / lody śmietanowe / miód
***
Charlotte malinowe
Zgłoś jeśli naruszono regulamin