Przepis na sałatkę z roszponki Kuchnia Lidla.pdf

(1470 KB) Pobierz
28.9.2014
Przepis na sałatkę z roszponki Kuchnia Lidla
Sałatka z roszponki i pomidorów
Co kupić
300 g roszponki
150 g sera typu greckiego
1/2 szklanki ziaren słonecznika
6 pomidorów
2 szklanki pokrojonego w kostkę miąższu chleba
4 łyżki tartego sera grana padano
6 łyżek oliwy z oliwek
4 łyżki ketchupu
1 łyżka musztardy rosyjskiej
2 łyżki białego octu winnego
Lubię to!
0
Jak zrobić
Serwis kuchnialidla.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając
z
Przygotowanie
się na ich zapisywanie w Twoim
serwisu zgadzasz
komputerze.
prażymy ziarna słonecznika i przekładamy je do miseczki.
Na suchej patelni
Możesz zmienić ustawienia cookies w
przeglądarce. Więcej informacji
oliwy z oliwek mieszamy razem.
Ketchup, musztardę, ocet winny oraz 2 łyżki
znajdziesz w naszej
polityce
Pokrojony w kostkę miąższ
prywatności.
ZAMKNIJ
chleba przekładamy do dużej miski. Skrapiamy go pozostałą oliwą z oliwek, dodajemy starty parmezan i całość
dokładnie mieszamy. Chleb wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy, aż grzanki zrobią się rumiane. Następnie zdejmujemy je z patelni.
Do sałatki dodajemy grzanki oraz prażone ziarna słonecznika. Całość skrapiamy dressingiem.
Umytą i osuszoną roszponkę przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki pomidory oraz pokruszony ser typu greckiego.
poziom: łatwy
porcji: 4
czas: 15min
http://kuchnialidla.pl/product/salatka-z-roszponki-i-pomidorow
1/1
Zgłoś jeśli naruszono regulamin