Przepis na konfiturę jabłkową Kuchnia Lidla.pdf

(1138 KB) Pobierz
28.9.2014
Przepis na konfiturę jabłkową Kuchnia Lidla
Aromatyczna jabłkowa konfitura
Co kupić
1,5 kg kwaśnych jabłek, umytych, obranych, pozbawionych gniazd nasiennych
700-900 g cukru
sok z 1 pomarańczy
sok z 1 cytryny
niewielka ilość cynamonu (opcjonalnie)
Lubię to!
0
Jak zrobić
poziom: łatwy
czas: 45min
Przygotowanie
Umyte, obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy w kostkę o wymiarach 5 x 7 mm.
W szerokim garnku o grubym dnie dokładnie mieszamy jabłka, cukier, sok z pomarańczy i sok z cytryny.
Jabłka prażymy na dużym ogniu przez 10-14 minut, cały czas mieszając, do momentu, aż nabiorą jasnozłotego, szklistego koloru. Opcjonalnie
Serwis
gorącą konfiturę przekładamy do wyparzonych
cookies. Korzystając
kuchnialidla.pl wykorzystuje pliki
i osuszonych słoików. Wycieramy krawędzie słoików, następnie zakręcamy. Słoiki z
Jeszcze
z
konfiturą wkładamy do garnka
na ich
(po włożeniu słoików
Twoim
woda musi sięgać trochę powyżej połowy ich wysokości). Słoiki w
serwisu zgadzasz się
z wodą
zapisywanie w
do garnka
garnku nie mogą się dotykać. Wodę doprowadzamy do wrzenia i
w
komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies
na małym ogniu gotujemy pod przykryciem przez mniej więcej 10 minut.
Gotowe słoiki wyjmujemy z garnka, odwracamy do góry dnem pozostawiamy do wystudzenia.
przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w
i
naszej
polityce
prywatności.
ZAMKNIJ
jabłka możemy doprawić cynamonem.
http://kuchnialidla.pl/product/aromatyczna-jablkowa-konfitura
1/1
Zgłoś jeśli naruszono regulamin