10 błyskawicznych deserów z owocami.pdf

(2509 KB) Pobierz
10 BŁYSKAWICZNYCH
DESERÓW Z OWOCAMI
przepisy.pl
Babeczki truskawkowe motyle
przepisy.pl
Składniki:
Kostka do pieczenia Kasia
- 125
gramów
cukier - 125 gramów
jajko - 1 sztuka
mąka - 175 gramów
orzechy laskowe - 25 gramów
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
sól - 1 szczypta
30 minut
Wskazówki pieczenia:
20 minut
200
�½C
tartaletek
Łatwe
mleko - 100 mililitrów
cytryna - 1 sztuka
Foremki do
serek śmietankowy - 150 gramów
cukier puder - 50 gramów
śmietanka 30% - 200 gramów
truskawki - 250 gramów
świeże liście bazylii - 25 gramów
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do 200 ° C. Ubij Kasię i cukier mikserem, aż masa będzie gładka. Dodaj
jajko.
2. Wymieszaj mąkę ze zmielonymi orzechami, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Połącz z
mlekiem i wymieszaj. Masę przełóż do foremek. Piecz w nagrzanym piekarniku przez około 20
minut.
3. W międzyczasie zetrzyj z cytryny skórkę na tarce z drobnymi otworami. Wymieszaj skórkę z
serkiem i cukrem pudrem. Ubij śmietanę na sztywno. Dodaj serek. Pozwól, by krem się schłodził,
zanim użyjesz go do ozdabiania babeczek.
4. Rozprowadź krem na schłodzonych babeczkach. Udekoruj truskawkami tak, by powstał motyl.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Brzoskwiniowe ciasteczka
przepisy.pl
Składniki:
mąka - 250 gramów
biały ser - 200 gramów
Kostka do pieczenia Kasia
- 200
gramów
brzoskwinie świeże lub z puszki - 500
gramów
cukier puder do oprószenia
15 minut
Wskazówki pieczenia:
0 minut
200
�½C
Łatwe
duża blacha
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić ciasto.
2. Rozwałkować ciasto.
3. Wykrawać szklanką ciasteczka (w kształcie koła). Brzoskwinie pokroić w półksiężyce .
4. Na każdym ciasteczku ułożyć cząstkę brzoskwini i zawinąć dwa brzegi.
5. Gotowe układać na blasze, piec w temperaturze 200 stopni na złoty kolor. Upieczone
polukrować lub posypać cukrem pudrem.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Deser z kaszą manną i malinami
przepisy.pl
Składniki:
Kostka do pieczenia Kasia
- 0.5
opakowań
mleko - 750 mililitrów
cukier - 1 szklanka
kakao - 3 łyżki
kasza manna - 290 gramów
płatków migdałowych - 1 opakowanie
konfitura malinowa
45 minut
Wskazówki pieczenia:
0 minut
Łatwe
0
�½C
Sposób przygotowania:
1. Szklankę mleka wymieszać z kaszą manną.
2. Resztę mleka wlać do garnka, dodać cukier, kakao i Kasię.
3. Gdy całość się zagotuje dodać kaszę manną z mlekiem i gotować 3-5 min aż całość zgęstnieje,
cały czas mieszając.
4. Zdjąć z ognia i dodać migdały.
5. Przelać do płaskiego naczynia, ostudzić, wstawić do lodówki. Po wyjęciu z lodówki pokroić w
prostokąty. Podawać polane sosem malinowym.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Crumble z owocami - VIDEO
przepisy.pl
Składniki:
Kostka do pieczenia Kasia
- 50 gramów
mąka - 4 łyżki
cukier - 6 łyżek
płatki owsiane - 2 łyżki
morele - 400 gramów
maliny - 100 gramów
Czarna porzeczka świeża lub mrożona -
100 gramów
30 minut
Wskazówki pieczenia:
20 minut
Łatwe
200
�½C
Sposób przygotowania:
1. W misce wymieszaj krótko mikserem Kasię, mąkę i cukier.
2. Następnie za pomocą palców zagnieć ciasto w kruszonkę.
3. Dno żaroodpornej formy wysmaruj Kasią i posypać bułką tartą.
4. Owoce umyj. Większe pokrój, mniejsze pozostaw w całości. Wymieszać z płatkami owsianymi.
5. Do przygotowanej formy przełóż owoce.
6. Całość posyp kruszonką. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20 minut w 200 st.C
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin