To jest pyszne - 42 oryginalne dania na lato.PDF

(34254 KB) Pobierz
Nr 2/2012 CZERWIEC-SIERPIEN 13.06-28.08.2012
CENA
/
6, 5
Q
(w
tym
8% VAT)
ISSN: 1898-4320 INDEKS:
23572
==N
N
--l""'l
~
CX)
I
=~o
~
0-
CX)
!!!!.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~
str. 26
Grillowane
szaszłyki
z
pastą bazyliową
~
--1'-
I'-
o-
każdy dzień:
„ ·
Słodkości
pomysłowo ~ pysznie
~~~~+~:~
pachnące
.la~e·r!l
Na
-
str. 19
str.
64
o ·est
w
tym
numerze:
z oa
otowania
34-3 5
Roladki z
sandacza
-
-
~
r
I
.
„-
~1
,,..
_ _ _.,,..
-·~-
:::----
,
~
--
.
36-3 7
Cytrynowe
eskalopki
4
\
<I#
\1
\
.
38-39
Ciabatta z
oliwkami
11
Sandwich XXL
12-13
Zupa
z
pi
eczonych
warzyw
X
.O
y···
::·
.
.
.
.
f
.
K
·oJor
na patyku·
··..\·
·
.
'
,
14-15
Kurczak Cajun
···
·
..
~-7
Lody
wa·n.i.lio.we
··.z.
marcepanem·...
.
.
~
.. .
..
..„:
~
ezo n
2 6-2 7
Szaszłyl<i
. ..
#
.
.
.
..
:;-:<
.
,.--;,~
.
.
"#.
~
z
pastą
_.,.,--
'
bazyliową
i
argentyńskie
hot
dogi
28-29
Warzywne
paczuszki plus
feta
Jamajka drums
...
3O-31
Łososiowe
fi
Iety
z
przegrzebkami
32-33
Chrupiące
żeberka
1
41
Orientalny
miks
z
socz
ewicą
42-43
Wytrawne
knedle
18-19
Quiche
ze szpinakiem
---=-···
20-21
Cytrynowy kurczak
w warzywach
Kluski z patelni
22-23
Lasagne z
mięsem
i selerem
Miks z
mo
zza
re ll
ą
cranberries
Gri II-know-how
2
lo
jest
PYSZNE
ou
oo
ą
lakrięcone
kostki
4 7
Schab na
liściach
botwinki
48-49
Spaghetti z
cukinią
i
rzodkiew
Cielęcina
z kuskusem
50-51
Zupa krem z kalarepy
Szparagi po azjatycku
5 2-5 3
Warzywne curry ...
"
.
Lodowe muffinki
wiśniow.e
1a
networ
.
.
.
.
.
'
'
~
o
....,
u
Dekoracje
INSPIRACJE
r
· .„s
5··
~rancus·k· f
·- · : ········ ··
····
:».
.....
"'
....,
'
!
~
....,
L
Q)
V'I
~
-
.
·~
~9S
_.
gri·piche
. .......
„ . "
...
..
.
,_
~
N
-
X
Q)
....,
::::s
.
.....
"'
o
c
'
„:;..___
I
5·6-5 7
SOS
romesco· do filet·a
.
'
·
··
·z·
ku
rcza.ką
z
s.ałatką
.
.
Q)
Q..
-o
.....
L
ltl
·-
o:::
~
u
.
~8-59
• •
sos
cebulowy
.
.
.
"'
·-
"'
.....
o
o
::.::
...c
c
.....
z mango
i
awo ado
I
ałatka
ł
····
q·o
.steków
oraz puree
~
>
o
.
'
·-
c
....,
~
::::s
o
/
OSCI
.
...
....J
o
"'
e
....,
ltl
ltl
Ol
64
-65
Tort bezowo-malinowy
66
-6
7
Sernik z
wiśniami
68
Owocowe ciasto z blachy
/
/
I
a.r
·-.
-o
N
·-
u
OZflQSGI
71-:Z 3.
Kuchenne rewolucje
74
·
ze sklepowej
półki
.
Newości
Wydawca:
uPHOENIX
PRESS
SPÓŁKA
Z
OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ" SPÓŁKA
KOMANDYTOWA
~
na licencji Wydawnictwa Bauer Sp. z o. o., sp. k. w Warszawie.
www.phoenix.pl
Adres redakcji:
11Świat
kobiety.
To
jest
PYSZNE", ul.
św.
Antoniego 7, 50·073 Wrodaw,
PHOENIX
tel. (0-71)
344 98 03;
fax
346 01
74,
e-mail:
tjp@phoenix.pl
PRESS
Koordynator projektu: Bjoern Rettig Dyrektor wydawniczy: Urszula Kaszubowska
Zespół
redakcyjny: Katarzyna Potrzebka, Estera Laskowska
Korekta: Ryszarda Leks-Maszkowska Opracowanie graficzne: Iwona Borkowska Redaktor techniczny: Marcin Kolenkiewicz
.
Zdjęcia:
Food&Foto Hamburg, Deko&Style Druk: QuadWinkowski
Biuro Reklamy: ul. Sienna
93
m. 1, 00-815 Warszawa,
tel./fax: (0-22) 654 79 16, 654 79 17, 654 2811,
e-mail:
reklama@
phoenix.pf
Redakcja nie
ponosi
odpowiedzialności
za
,
treść
zamieszczonych
reklam i
ogłoszeń.
Zabroniona jest
bezumowr1a
sprzedaż
numerów
bieżących
i
archiwalnych
miesięcznika
11Swiat
kobiety. To
jest
PYSZNE" po
cenie
niższej
od detalicznej ustalonej przez
wydawcę.
Printed in Poland.
To
jest
PYSZNE
3
LEKKIE I ZDROWE OBIADY
A
RZ
.
A PIECZONE Z SOSEM SERO
2
cukinie
brokuł
pomarańczowa
papryka
15
dag pomidorków koktajlowych
150
ml
śmietanki
10
dag
żółtego
ser.1
10
dag sera
pleśniowego
2
gałązki
rozmarynu
garść
rukoli
oliwa
sól
pieprz
Brokuł umyć, podzielić
na
różyczki.
Blanszować
5 min w osolonym
wrzątku,
osączyć. Paprykę opłukać, usunąć
gniaz-
do nasienne,
pokroić
w paski. Cukinie
umyć, pociąć
w plasterki. Pomidorki
opłukać, przekroić
na
pół.
Rozmaryn
umyć, gałązkę odłożyć, resztę posiekać.
Warzywa
ułożyć
w naczyniu
żarood­
pornym,
posypać
rozmarynem,
solą
i pieprzem,
skropić oliwą, wymieszać,
odłożyć
na
10
min.
Ser
żółty zetrzeć
na tarce
o
dużych
oczkach, ser
pleśniowy pokruszyć.
Połączyć śmietankę
i oba rodzaje
sery
się rozpu~;,
czą. Doprawić solą
i pieprzem.
Warzywa
zalać
sosem serowym. Pie<
20-30
min w piekarniku rozgrzanym
d1
,
temperatury
180
st.
Rukolę opłukać,
osuszyć.
Upieczone warzywa
posypać
rukolą, ozdobić
rozmarynem .
serów,
podgrzewać, aż
.
'
58
PRZYSTAWKI
DO Z SALS
2
awokado
5 dag boczku
2
pomi-
Z BOCZKIE
dory
chili czerwona cebula
3
gałązki
kolendry limonka
oliwa
1/2
łyżeczki
kminu rzymskiego
sól pieprz
Kolendrę opłukać, osuszyć, posiekać.
l'omidory
sparzyć, zdjąć skórę,
pokro-
i<
w
drobną kostkę.
Chili
przeciąć,
t
1
s
unąć
pestki,
posiekać. Limonkę
spa-
'
1yć,
osuszyć, otrzeć skórkę.
Cebulę
obrać, posiekać.
Boczek
/
J<>kroić
w
kostkę, wrzucić
na
patelnię,
1
l
\mażyć.
Dodać cebulę,
zeszklić.
pomidory, chili i
kolendrę.
I
Jnłożyć
ciepły
boczek z
cebulą,
wymieszać.
Dodać
kmin rzymski,
•,k<'>rkę
i sok z
1/2
limonki,
doprawić
·',Ją
oraz pieprzem.
Wlać
1-2
łyżki
11/iwy,
starannie
wymieszać.
11
/\wokado
obrać, przeciąć, usunąć
111·~tki,
pokroić
na
cząstki, skropić
.,,
,kiem
z
1/2
limonki.
Nałożyć
na
pół-
''
1
i'>ek,
polać salsą.
l'ołączyć
25
Zgłoś jeśli naruszono regulamin