Kolorowe kotlety mielone.doc

(13 KB) Pobierz

Kolorowe kotlety mielone

Sk艂adniki:

聽聽聽聽聽聽聽 0,5 kg mielonego mi臋sa wieprzowego

聽聽聽聽聽聽聽 15 dag pieczarek

聽聽聽聽聽聽聽 1 cebula

聽聽聽聽聽聽聽 1 marchewka

聽聽聽聽聽聽聽 0,5 papryki

聽聽聽聽聽聽聽 0,5 broku艂u

聽聽聽聽聽聽聽 1 jajko

聽聽聽聽聽聽聽 3 艂y偶ki bu艂ki tartej

聽聽聽聽聽聽聽 majeranek

聽聽聽聽聽聽聽 s贸l, pieprz

聽聽聽聽聽聽聽 艂y偶ka m膮ki

聽聽聽聽聽聽聽 olej do sma偶enia

Przygotowanie:

Pieczarki oczy艣ci膰, obra膰 ze sk贸rki, pokroi膰 w p贸艂 plasterki i podsma偶y膰 razem z pokrojon膮 cebul膮.Marchewk臋, papryk臋 pokroi膰 w kostk臋 i sma偶y膰 na patelni a偶 warzywa troch臋 zmi臋kn膮.R贸偶yczki broku艂u blanszowa膰 3 minuty.

Do mielonego mi臋sa doda膰 jajko, 1 艂y偶k臋 bu艂ki tartej, pieczarki z cebul膮, marchewk臋 z papryk膮 i r贸偶yczki broku艂u podzielonego na niewielkie cz臋艣ci.
Mas臋 wyrobi膰, przyprawi膰 i formowa膰 ma艂e kotleciki.
Obtacza膰 w bu艂ce tartej wymieszanej z 艂y偶k膮 m膮ki.
Sma偶y膰 na patelni na ma艂ym ogniu, aby kotleciki upiek艂y si臋 w 艣rodku.

Zg艂o艣 je艣li naruszono regulamin