''Szybkie'' gofry.
Masz ochotę na pyszne i słodkie śniadanie? Gofry możesz podawać z dżemem, kremem czekoladowym, cukrem pudrem, bitą śmietaną, syropem klonowym... Możliwości jest bardzo wiele, a przygotowanie ciasta na ten przysmak nie zajmie ci wiele czasu. Z przepisu powinno wyjść ok. 8 gofrów.
Składniki
· 2,5 szklanki mąki pszennej
· 0,5 szklanki oleju roślinnego
· 1,5 szklanki mleka
· 1 łyżka proszku do pieczenia
· szczypta soli
· 3 łyżki cukru
Przepis
Mąkę przesiać do miski. Dodać resztę składników i zmiksować do jednolitej masy. Przed pieczeniem nagrzać gofrownicę. Można też posmarować lekko płytę olejem i powtórzyć czynność po kilku gofrach. Przysmak podawać z ulubionymi dodatkami.
Lena.501