Szybkie.docx

(69 KB) Pobierz

''Szybkie'' gofry.

C:\Documents and Settings\user\Pulpit\Njc0MDM1JwNMf2JyeQU2XlABYiBjRj4DDldjNCEef11RAH1xegZ4XE4dend_CHZSUgJ6aypeKBgab3x2fh8kGgQ=.jpg

Masz ochotę na pyszne i słodkie śniadanie? Gofry możesz podawać z dżemem, kremem czekoladowym, cukrem pudrem, bitą śmietaną, syropem klonowym... Możliwości jest bardzo wiele, a przygotowanie ciasta na ten przysmak nie zajmie ci wiele czasu. Z przepisu powinno wyjść ok. 8 gofrów.

Składniki

·           2,5 szklanki mąki pszennej

·           0,5 szklanki oleju roślinnego

·           1,5 szklanki mleka

·           1 łyżka proszku do pieczenia

·           szczypta soli

·           3 łyżki cukru

Przepis

Mąkę przesiać do miski. Dodać resztę składników i zmiksować do jednolitej masy. Przed pieczeniem nagrzać gofrownicę. Można też posmarować lekko płytę olejem i powtórzyć czynność po kilku gofrach. Przysmak podawać z ulubionymi dodatkami.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin