Pulpety ze szpiku wołowego.doc

(23 KB) Pobierz
Pulpety ze szpiku

Pulpety ze szpiku

 

Składniki na 5 porcji:

około 15 dag szpiku wołowego

4-5 łyżek przesianej bułki tartej

2 jaja

cebula średniej wielkości starta na tarce

2-3 posiekane ząbki czosnku

starta gałka muszkatołowa

łyżka drobno posiekanej natki pietruszki

sól

pieprz

 

Lekko uderzając w kości tukowe usuń z nich szpik, po czym utrzyj go z jajami na jednolitą masę. Cały czas ucierając, dodawaj bułkę tartą, cebulę, czosnek i natkę. Dopraw solą, pieprzem, gałką i dokładnie wymieszaj.

 

Zwilżonymi dłońmi formuj niewielkie kulki, ostrożnie włóż je do wrzątku i podgrzewaj około 10 minut na małym ogniu.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin