7 najlepszych wytrawnych babeczek.pdf

(692 KB) Pobierz
7 ALPZC
NJESYH
W TA NC BBCE
YRW YH AEZK
pzps.l
r ip
e y
Wytrawne babeczki z sałatką z kurczakiem
przepisy.pl
Składniki:
gotowe spody do babeczek - 1
opakowanie
pieczone udko z kurczaka - 1 sztuka
jabłko - 1 sztuka
rzodkiewka - 1 sztuka
Sos Hellmann’s Czosnkowy z jogurtem
2 łyżki
liść sałaty - 1 sztuka
15 minut
4 osoby
Łatwe
czarny pieprz - 1 szczypta
świeży koperek do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Mięso z udka pokrój w małą kostkę, a jabłko w cienkie plasterki. Mięso i jabłko wymieszaj z
sosem Hellmann's i dopraw pieprzem.
2. Do każdej z babeczek nałóż porwany liść sałaty i wypełnij sałatką z kurczakiem, pozostaw na
kilka godzin.
3. Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki i udekoruj nimi babeczki, ozdób także gałązkami koperku.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Kolorowe babeczki
przepisy.pl
Składniki:
Majonez Hellmann's Babuni
- 4 łyżki
woda - 8 łyżek
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
Knorr
- 1 opakowanie
kolorowa papryka - 2 sztuki
żelatyna - 1 opakowanie
15 minut
4 osoby
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Stwórz kremowy, koperkowo – ziołowy sos mieszając wodę z majonezem i sosem sałatkowy
Knorr.
2. Papryki pokrój w kostkę i włóż do foremek.
3. Odmierz żelatynę według wskazówek producenta i połącz z sosem. Wlej majonezowy sos do
foremek z papryką.
4. Delikatnie wymieszaj i wstaw wszystko do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie
wyjmij babeczki i podawaj.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Wytrawne muffinki z cukinią i owczym serem
przepisy.pl
Składniki:
mąka - 250 gramów
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
Kostka do pieczenia Kasia Ekstra
Maślany Smak
- 125 gramów
jajka - 2 sztuki
mleko - 125 mililitrów
cukinia - 1 sztuka
owczy ser - 100 gramów
szczypiorek - 1 pęczek
sól - 1 łyżeczka
ser twarogowy - 100 gramów
rzeżucha świeża - garść
15 minut
Wskazówki pieczenia:
25 minut
Łatwe
200
�½C
Sposób przygotowania:
1. Piekarnik nagrzej do 200°C. Formę do muffinek natłuść margaryną i obsyp mąką lub po prostu
wyłóż ją papilotkami do muffinek. Cukinię umyj, osusz a następnie przekrój wzdłuż na pół i wytnij
nasiona. Cukinię pokrój w kostkę. Ser pokrusz lub również pokrój w kostkę. Szczypiorek umyj,
osusz i pokrój drobno w krążki.
2. Kasię ubij z jajkami. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą. Następnie dodawaj na
przemian z mlekiem do ubitej masy cały czas mieszając. Cukinię, ser i szczypiorek dodaj do
ciasta i delikatnie wymieszaj.
3. Przygotowane ciasto wyłóż do foremek i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 20-25 minut.
Aby upewnić się, że muffinki są już gotowe, wykonaj próbę suchego patyczka. Upieczone
muffinki lekko wystudź, następnie wierzch każdej z nich posmaruj serem i posyp rzeżuchą.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin