Wołowina z fasolą.doc

(23 KB) Pobierz
Wołowina z fasolą

Wołowina z fasolą

 

Składniki na 4 porcje:

30 dag czerwonej fasoli

30 dag wołowiny

50 dag pomidorów (mrożone lub z puszki)

2 cebule

2 ząbki czosnku

papryczka chili

chili w proszku

słodka papryka w proszku

3 łyżki oleju

sól

 

Na początku przygotuj fasolę: umyj ją, namocz, a potem ugotuj. Mięso opłucz, osusz i pokrój na małe kawałki. Następnie opłucz paprykę, starannie wykrój z niej gniazda nasienne, potem pokrój. Pomidory umyj, sparzyć i także pokrój. Obierz i posiekaj cebulę i czosnek, potem podsmaż je na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso i wszystko razem chwilę smaż. Na koniec dodaj fasolę, pomidory i paprykę. Całość posól i duś, aż mięso będzie miękkie. Dopraw do smaku chili i papryką w proszku.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin