Gulasz z maślaków.pdf
(
88 KB
)
Pobierz
Gulasz z maślaków
Napisał Olusia
Skład:
75dkg maślaków
3-4 cebule
20dkg mielonego mięsa wieprzowego lub wołowego
1 �½ łyżki smalcu
3 łyżki gęstej śmietany
1 łyżka mąki
sól, pieprz
3 łyżki posiekanej naci pietruszki
Sposób wykonania:
Grzyby oczyścić, dokładnie umyć, osączyć, zdjąć błonkę z kapeluszy, osuszyć. Pokroić w
paski. Obraną cebulę opłukać, pokroić w drobną kostkę i zrumienić na złoty kolor z
dodatkiem smalcu. Przygotowane grzyby włożyć do rondla, dodać zrumienioną cebulę,
oprószyć solą i pieprzem, lekko podlać wodą. Dusić w przykrytym rondlu, mieszając od
czasu do czasu i w miarę potrzeby skrapiając wodą. Mniej więcej po 30 minutach
duszenia dodać zmielone mięso. Udusić razem, mieszając i uważając, żeby się grzyby nie
przypaliły. Gdy są miękkie, oprószyć mąką, wymieszać ze śmietaną. Raz zagotować,
odstawić, wymieszać posiekana nacią pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z dodatkiem ugotowanych na sypko kas, klusek lub ziemniakami i z surówką.
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Jak smacznie mrozić maślaki _ Skutecznie.Tv [HD] (720p).mp4
(76086 KB)
Maślaki lub inne grzyby marynowane w zalewie octowej.pdf
(208 KB)
Smażone maślaki.pdf
(248 KB)
Naleśnik z maślakami.pdf
(102 KB)
Polędwiczki z maślakami.doc
(281 KB)
Inne foldery tego chomika:
BOCZNIAKI
czerwone łebki koźlarze kozaki
CZUBAJKA KANIA
enoki
farsze grzybowe
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin