60 g masła,
125 g mąki,
100 g sera (grojer),
3 jajka,
gałka muszkatołowa,
sól, pieprz
Utrzeć ser. Stopić masło, posolić, dodać szklankę wody, razem zagotować. Dodawać stopniowo mąkę, cały czas energicznie mieszając drewnianą łyżką, a gdy ciasto będzie jednolite i o odpowiedniej konsystencji, odstawić z ognia. Dodać żółtka, potem ser i szczyptę utartej gałki muszkatołowej. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem. Kokilki do zapiekania nasmarować tłuszczem, posypać tartą bułką, położyć ciasto. Piec 25 minut w uprzednio nagrzanym piekarniku (210°C). Wyjąć z piekarnika, położyć babeczki na talerze, podawać gorące. Babeczki stanowią bardzo elegancki dodatek do mięs typu rostbef lub pieczeń barania.
ALL_THE_BEST