Ciasto:
30 dag cukru
15 jajek
20 dag mąki ziemniaczanej
12 dag migdałów
1 cytryna
Polewa czekoladowa:
3/4 szklanki mleka
7 dag dobrego ciemnego kakao
1 szklanka cukru
6 dag margaryny
1 opakowanie cukru waniliowego
Żółtka razem z cukrem i ze zmielonymi migdałami utrzeć na krem. Dodać sok z cytryny, dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Natychmiast wlać do dużej formy posmarowanej margaryną i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC. Piec 30-40 minut. Mleko + margarynę + kakao + cukier i cukier waniliowy gotować aż zacznie gęstnieć, cały czas mieszając. Po ostygnięciu wyjąć babkę z formy i oblać ciepłą polewą czekoladową.
ALL_THE_BEST