pieczarki nadziewane kaszą jaglaną.doc

(44 KB) Pobierz

Pieczarki nadziewane kaszą jaglaną

·         Pieczarki nadziewane kaszą jaglaną

Czas przygotowania: do 60 minut

Poziom trudności: średnie

Ilość osób: powyżej 4 osób

składniki:

·         12 średnich pieczarek

·         cebula

·         pół czerwonej papryki

·         0.75 szkl. kaszy jaglanej

·         pół pęczka natki pietruszki

·         2 łyżki oliwy

·         2 łyżki startego żółtego sera

·         sól ziołowa

·         pieprz świeżo zmielony

·         oregano

sposób przygotowania:

Pieczarki oczyścić, nóżki wykroić i drobno posiekać. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Paprykę oczyścić, pokroić w kosteczkę, wraz z pokrojonym nóżkami dodać do cebuli. Smażyć ok. 3 min. Kaszę zalać wodą, ugotować na sypko. Odcedzić i dodać do warzyw. Dodać posiekaną natkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek napełnić gotowym farszem, posypać startym serem i oprószyć odrobiną oregano. Piec ok. 25min w temp. 180st.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin