Pomidory faszerowane pieczoną cukinią.pdf

(1349 KB) Pobierz
02.12.2013
Strona główna Gazeta.pl
Poczta
Forum
Blox.pl
Radio
Pomidory faszerowane pieczoną cukinią
Gazeta Wyborcza
więcej
Zaloguj się
Zaloguj się
Lubię to!
14 tys.
Kalendarium
Blogi
Ludzie
Zdjęcia
Magazyn
Kuchnia
Blogi
Felietony
Design w kuchni
Podróże
Przepisy
Alkohole
Eko
T reści Premium
Kulinarne przygody Gatity
Masz już blog? Dodaj wpis po
zalogowaniu.
Załóż swojego bloga
O autorze
gatita13
Kulinarne przygody Gatity
Blog pisze
gatita13
9173
106
6
Zobacz więcej blogów
19.09.2013 14:54
Załóż swojego bloga
POMIDORY FASZEROWANE PIECZONĄ CUKINIĄ
0
Lubię to!
0
Sezon na warzywa psiankowate w pełni ! Ostatnio namiętnie piekę paprykę, pomidory,
bakłażana, cukinię... Tym razem świeże pomidory nadziałam pastą z pieczonej cukinii. To
co nie zmieściło mi się do pomidorków, poszło na tosty z plasterkiem świeżego pomidora.
Pycha !
Pomidory faszerowane pieczoną cukinią
Składniki:
1 kilogram pomidorów takiej samej wielkości
500 - 600 g zielonej podłużnej cukinii (wybieramy małe sztuki)
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek EV
1 łyżka posiekanej natki
sól,
pieprz
Wykonanie:
magazyn-kuchnia.pl/blogi/kulinarne-przyg/2013/09/pomidory_faszerowane_pieczona_cukinia/1
1/3
02.12.2013
Pomidory faszerowane pieczoną cukinią
Z pomidorów odcinamy wierzchołek na wysokości 3/4 warzywa, odkładamy na bok.
Środek pomidorów wydrążamy przy pomocy łyżeczki, solimy w środku i stawiamy do góry
nogami, żeby pozbyć się nadmiaru soku.W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 180
stopni i na blaszce wyłożonej lekko natłuszczonym papierem do pieczenia kładziemy
cukinię przekrojoną na pół i delikatnie posmarowaną olejem. Pieczemy do momentu,
kiedy warzywa będą miękkie.Po lekkim przestudzeniu kroimy ją na kawałki i blendujemy
razem z czosnkiem, solą i pieprzem, po czym dodajemy oliwę i natkę.Pomidory
faszerujemy cukiniowa pastą, wkładamy do natłuszczonego żaroodpornego naczynia i
pieczemy pod przykryciem około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Na 10 minut przed
końcem pomidory przykrywamy czapeczkami i pieczemy już bez przykrycia.
Zobacz więcej:
faszerowane pomidory, pieczona cukinia
PODZIEL SIĘ
Facebook
Wykop.pl
Tw itter
Wyślij e-mailem
Czytaj więcej na blogu
Kulinarne przygody Gatity.
ZOBACZ TAKŻE
AJERKONIAK ZWANY
ADWOKATEM CZYLI ZAPASY NA
ZIMĘ W WERSJI DLA DOROSŁYCH
W sumie alkohol mógłby dla mnie nie istnieć. Ale
od w szystkiego w życiu są w yjątki
Pamięta...
pół miesiąca temu
magazyn-
kuchnia.pl/blogi/gustanatalerzu
Ciasto pomarańczowe z żurawiną
2 pomarańcze ekologiczne 3/4 szklanki
brązow ego cukru 1 łyżeczka proszku do
pieczeni...
12 dni temu
magazyn-kuchnia.pl/blogi/azgotuj
Paszteciki drożdżowe z mięsem i
nie tylko
czyli pomysł na to do czego w ykorzystać mięso
po gotow aniu rosołu. Nie macie tak czasem? Że
nagot...
5 dni temu
magazyn-
kuchnia.pl/blogi/w kuchnibezdubli
Truflowy Torcik z gruszką na
piernikowym spodzie
Nie uciekam, nie chow am się, nie udaję, że
św ięta mnie nie obchodzą i nie tw ierdzę, że
koniec listop...
4 dni temu
magazyn-kuchnia.pl/blogi/old-w hite-
table
Zaloguj się
lub
zarejestruj,
aby dodać komentarz
Na skróty:
Polecamy:
Gazeta.pl
Plotki
Wiadomości
Gry
Sport.pl
Biznes
Gazeta Wyborcza
Radio internetowe
Praca
Program TV
Prognoza pogody
Newsletter
RSS
Poczta
Filmy
Muzyka
Wyniki Lotto
Programy TV
Copyright © Agora SA
O nas
Staże u nas
Reklama
Prywatność
Wszystkie artykuły
Licencje
Wszystkie blogi
Poleć stronę
Zgłoś błąd
magazyn-kuchnia.pl/blogi/kulinarne-przyg/2013/09/pomidory_faszerowane_pieczona_cukinia/1
2/3
02.12.2013
Pomidory faszerowane pieczoną cukinią
magazyn-kuchnia.pl/blogi/kulinarne-przyg/2013/09/pomidory_faszerowane_pieczona_cukinia/1
3/3
Zgłoś jeśli naruszono regulamin