Ozory gotowane.pdf
(
2 KB
)
Pobierz
Ozory gotowane
Skladniki:
Ozory wolowe lub cielece 2 szt.
Marchew mala 1 szt.
Pietruszka mala 1 szt.
Por 1 szt.
Glab z kapusty lub cwiartka malej wloskiej kapusty
Sol.
Przepis:
Ozory umyc,wlozyc do zimnej wody z warzywami.Gotowac do miekkosci.Miekkie
ozory
wyjac,przelac zimna woda i zdjac blone.Kroic ukosnie grube plastry.Podawac z
kwasnymi sosami na goraco do obiadu,lub na zimno z zimnymi sosami(np.tatarskim)
do pieczywa.
UWAGA!!
Uzyskany wywar wykorzystac jako podstawe do sporzadzania zup lub sosow.
Inny sposob przyrzadzania gotowanych ozorow,tym razem solonych lub wedzonych
podaje Zofia Wilhelmina patrz przepis 457.
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Ozory gotowane.pdf
(2 KB)
Ozór wołowy peklowany i wędzony.pdf
(433 KB)
OZÓR WOŁOWY PEKLOWANY.doc
(5 KB)
OZÓR WOŁOWY PEKLOWANY.rar
(7 KB)
Ozór wołowy w sosie piwnym.pdf
(51 KB)
Inne foldery tego chomika:
ANTRYKOT
biodrówka
comber
cynaderki wołowe
filet wołowy
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin