Kotlety sojowe.docx

(11 KB) Pobierz

                                          Kotlety sojowe

Składniki:

• 400 g soi
• 4 duże cebule
• 2 jajka
3 ząbki czosnku
• 1 jabłko
• 3 bułki razowe
• 1 łyżka suszu warzywnego
bułka tarta
• sól
• pieprz, 1łyżka liści kolendry

Wykonanie:

1. Soję opłukujemy, zalewamy wodą i pozostawiamy na noc do napęcznienia.
2. Gotujemy z suszem warzywnym około 2 godzin do miękkości i studzimy.
3. Cebulę kroimy w talarki i podsmażamy na złoty kolor. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę. Jabłko ścieram na tarce o grubych oczkach.
4. Mielimy soję, cebulę i jabłko. Dodajemy sól, pieprz, czosnek, kolendry, jajka, namoczoną bułkę i wyrabiamy na jednolitą masę.
5. Formuję w dłoniach kotlety, obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor obie strony.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin