Pieczarki ze szczawiem i kaszą jaglaną.docx

(12 KB) Pobierz

Pieczarki ze szczawiem i kaszą jaglaną

 

Składniki:

400 pieczarek brązowych
1 szklanka kaszy jaglanej
200 gram szczawiu
6 ząbki czosnku
sól pieprz do smaku
starty żółty ser do posypania
masło

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości. Pieczarki myjemy i wykrawamy nóżki, które kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na maśle. Dodajemy szczaw i razem dusimy ok 5 min, następnie przyprawiamy solą i pieprzem oraz dorzucamy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dokładamy ugotowaną kaszę jaglaną, mieszamy do połączenia składników. Wkładamy do żaroodpornego naczynia i posypujemy startym żółtym serem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 C przez 20 min.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin