Makaron ryzowy z cukinią.docx

(13 KB) Pobierz

Makaron ryżowy z cukinią

 

 

Składniki:

·         1 paczka makaronu ryżowego

·         pieprz prawdziwy

·         1 duża cukinia

·         2 średnie cebule

·         100 gram masła extra

·         4 łyżki oliwy z oliwek

·         250 gram twarogu

·         Łyżeczka papryki wędzonej

 

Wykonanie:

Cukinie umyć, wytrzeć do sucha (nie obierać) przekroić na długość i pokroić w pół plasterki lub zetrzeć na szatkownicy. Bardzo jest ważne by plasterki były cieniutkie.
Cebule pokroić w drobna kostkę podsmażyć na maśle na zloty kolor. Oliwę podgrzać dość mocno i wrzuci pokrojona cukinie i smażyć cukinie na dużym ogniu by sie podsmażyła a nie ugotowała. Makaron ugotować wg. przepisu na torebce.
Połączyć makaron z cebulka i cukinia. Dodać pieprz, paprykę i jeśli potrzeba dodać sol. Posypać twarogiem.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin