Makaron ryżowy z cukinią
Składniki:
· 1 paczka makaronu ryżowego
· pieprz prawdziwy
· 1 duża cukinia
· 2 średnie cebule
· 100 gram masła extra
· 4 łyżki oliwy z oliwek
· 250 gram twarogu
· Łyżeczka papryki wędzonej
Wykonanie:
Cukinie umyć, wytrzeć do sucha (nie obierać) przekroić na długość i pokroić w pół plasterki lub zetrzeć na szatkownicy. Bardzo jest ważne by plasterki były cieniutkie.Cebule pokroić w drobna kostkę podsmażyć na maśle na zloty kolor. Oliwę podgrzać dość mocno i wrzuci pokrojona cukinie i smażyć cukinie na dużym ogniu by sie podsmażyła a nie ugotowała. Makaron ugotować wg. przepisu na torebce.Połączyć makaron z cebulka i cukinia. Dodać pieprz, paprykę i jeśli potrzeba dodać sol. Posypać twarogiem.
tatanka.com