Sos pieczarkowy 2.docx

(12 KB) Pobierz

Sos pieczarkowy 2

 

Składniki:

·         1/2 kg pieczarek umytych i pokrojonych w plasterki

·         cebula

·         1 ząbek czosnku

·         śmietana 30% - 1,5 szlanki

·         czubata łyżeczka mąki

·         pół szklanki mleka

·         sól pieprz

·         3 łyżki świeżego posiekanego koperku

·         masło

 

Wykonanie:

W rondelku lub na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pieczarki - dusimy chwilę. Dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i posiekany czosnek. Dusimy razem ok 15 minut. Jeśli pieczarki puszczą dużo wody to część odlewamy. Mieszamy dokładnie mleko, że śmietaną, koperkiem i mąką - zalewamy gotową mieszanką pieczarki. Dusimy 5 minut. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin