polędwica wołowa z jałowcem i rozmarynem z wolnowaru.doc

(1197 KB) Pobierz

polędwica wołowa z jałowcem i rozmarynem z wolnowaru

Mięso wyszło idealnie kruche i delikatne, dosłownie rozpływa się w ustach! Polecam gorąco! Ja podaję Wam przepis na dwie dietetyczne porcje (ja przygotowałam z połowy składników), ale akurat w tym przypadku są to bardzo małe porcyjki mięsa. Polędwica wołowa jest jednak dość droga, więc wątpię, żeby ktoś planował się nią objadać do granic :)

Składniki na 2 (dietetyczne) porcje:

250 g polędwicy wołowej

2 łyżeczki oleju rzepakowego z chilli

3 ziarenka jałowca

1 liść laurowy

2 szczypty suszonego rozmarynu

2 szczypty soli

2 szczypty pieprzu

 

Mięso nacieramy olejem, a następnie oprószamy rozmarynem, solą i pieprzem. Układamy w wolnowarze. Na wierzchu mięsa kładziemy ziarna jałowca i liść laurowy, a następnie gotujemy w wolnowarze przez 6-8 godzin. Gdy mięso stanie się delikatne, kruche i będzie można je w łatwy sposób "listkować" widelcem, to znaczy że jest gotowe.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin