kapusta z ciecierzycą i grzybami.doc

(176 KB) Pobierz

Kapusta z ciecierzycą i grzybami

Kapusta z ciecierzycą i grzybami

Zamiast grochu z kapustą, dla odmiany i zaskoczenia gości proponuję kapustę z ciecierzycą – dzięki użyciu ciecierzycy konserwowej można ją przyrządzić na prawdę szybko, tuż przed wigilią.

Przepis na 6 porcji, 1 porcja: 86kcal

·         400 g Kapusta kwaszona

·         20 g Grzyby suszone

·         240 g Ciecierzyca konserwowa (puszka)

·         10 g Oliwa (łyżka)

·         30 g Cebula (1 mała)

·         Listek laurowy, ziele angielskie, mielony kminek, pieprz

Na oliwie zeszklić cebulę, dodać pokrojoną kapustę, listek, ziele oraz pokruszone grzyby i dusić około 30minut od czasu do czasu mieszając. Ciecierzycę odcedzić, przepłukać pod bieżącą wodą i dodać do kapusty, gotować razem jeszcze ok. 10 minut, przyprawić mielonym kminkiem, solą i pieprzem.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin